
Wat heb je nodig:
- 2 gesnipperde uien
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel Laos
- Halve theelepel koenjit
- Halve theelepel ketoembar
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 4 kippendijen
- 30 á 40 gram glasnoedels (volgens verpakking bereiden en uitgelekt)
- Hardgekookte eieren ( hangt van de hoeveelheid personen af)
- 100 gram spitskool fijngesneden
- 3 bosuitjes fijngesneden
- 100 gram taugé
- 3 Kipbouillonblokjes
- Sambal oelek
- Gebakken uitjes
Hoe maak je het:
De uien en knoflook aanbakken in wat olie. Hier de laos, koenjit, ketoembar en knoflookpoeder bij doen en even meebakken. Nu anderhalve liter koud water erop gieten met 3 bouillonblokjes en aan de kook brengen. Dan leg je de kip erin en laat je een half uurtje pruttelen. Ondertussen kun je de glasnoedels volgens de verpakking bereiden en laat je goed uitlekken en als je wilt snijdt je het wat kleiner. Ondertussen kook je ook de eieren alvast. Als de kip gaar is, schep je die uit de bouillon en laat je een beetje afkoelen en snijdt je dan in stukjes. Dan doe je de spitskool en de bosuitjes in de bouillon en laat je 3 minuutjes meekoken, evt. ook nog sambal naar smaak erbij doen. Dan zet je het gas uit. In een soepkom doe je wat noedels en je legt er wat kip bij en schenkt hier de hete bouillon op. Dan wat taugé erop leggen, zo ook een partje ei en evt. nog wat gebakken uitjes.
Eet smakelijk!